Fram- og tilbakegående ristforbrenningsovn

2023-09-14

Stempelristforbrenningsovnen er et varmebehandlingsutstyr som brukes til behandling av fast avfall. Hovedprinsippet er å plassere fast avfall i ovnen og dekomponere det til aske og gass ved høytemperaturforbrenning, for å oppnå målet om reduksjon og ressursutnyttelse. Det følgende vil gi en detaljert introduksjon til strukturen, arbeidsprinsippet, fordeler og ulemper og bruksscenarier for en stempelristforbrenningsovn.

https://www.incineratorsupplier.com/

Konstruksjon:

Den frem- og tilbakegående ristforbrenningsovnen består hovedsakelig av ovnskropp, ovn, rist, brenner, vifte, eksosrørledning, etc. Ovnskroppen er utformet i henhold til nødvendige strukturelle egenskaper og er tett forbundet med ovnen og eksosrørledningen. Ovnen er generelt rektangulær og utstyrt med en rist innvendig, som kan fordele fast avfall jevnt i forbrenningsområdet. Brenneren til forbrenningsovnen er fleksibel i bruk og kan utformes i flere forbrenningskamre, som kan kombineres fleksibelt uten å påvirke arbeidseffektiviteten. Viften brukes til å levere varm gass til eksosrørledningen.

Arbeidsprinsipp:

Arbeidsprinsippet til en frem- og tilbakegående ristforbrenningsovn er hovedsakelig delt inn i tre trinn: forvarming, tørking og høytemperaturpyrolyse. Etter at fast avfall er plassert i ovnen, forvarmes det først fra lav til høy temperatur. Gå deretter inn i tørketrinnet og fordamp vannet fra det faste stoffet. Til slutt spaltes faste stoffer til aske og gass ved høytemperaturforbrenning, og røykgassen i den renses for å oppfylle utslippskravene.

Fordeler og ulemper:

Sammenlignet med tradisjonelle forbrenningsovner har frem- og tilbakegående ristforbrenningsovner følgende fordeler:

(1) Høytemperatur pyrolyseeffektivitet og stor prosesseringskapasitet.


(2) Vedta intermitterende forbrenning for å redusere energiforbruket.


(3) Vedta avanserte pneumatiske enheter for å redusere sekundær forurensning.


(4) Den kan håndtere ulike typer fast avfall, for eksempel husholdningsavfall, medisinsk avfall, industriavfall, etc.


(5) Mengden avfall som genereres er liten og kan viderebehandles og utnyttes.


Men det har også følgende ulemper:


(1) Investeringskostnaden er høy.


(2) Vedlikehold av forbrenningsutstyr krever høy teknisk kompetanse.


(3) Støtteanleggene som kreves for avfallsbehandling er relativt komplekse.

Applikasjonsscenario:

Stempelgitterforbrenningsovner kan brukes mye til ulike typer fast avfall, som husholdningsavfall, medisinsk avfall, industriavfall osv. Det har tilsvarende bruksområder innen områder som miljøvern, bybygging, helse og helsetjenester.


Oppsummert er stempelristforbrenningsovnen et avansert utstyr for behandling av fast avfall som har enorme fordeler innen behandling av fast avfall og ressursutnyttelse etter behandling, med ekstremt høye økonomiske og miljømessige fordeler.

https://www.incineratorsupplier.com/



  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy